top of page

Welkom! 

De positieve energie van de natuur is wat ik wil overbrengen met mijn kunst. De natuur is voor mij een levende wereld met een eigen interieur. In het Westen voelen we ons vaak gescheiden van deze levende wereld. Wat ik in mijn schilderijen probeer te doen, is de natuur op een andere manier te laten zien, als het ware 'resoneren' met ons. Ik maak schilderijen die de kijker in staat stellen zich verbonden te voelen met de levende wereld en een meer emotionele intimiteit met de natuur mogelijk maken.

Mijn techniek is uniek: ik combineer gravure met een olieverftechniek, waarbij ik werk op wit geschilderde houten panelen. Vervolgens breng ik een laag zwarte verf op het paneel aan die ik vervolgens met verschillende gereedschappen verwijder zodat de witte achtergrond deels zichtbaar wordt. Ik denk dat kleur niet altijd nodig is om de energie van de natuur te voelen. De variatie van zwart en wit is voldoende om ruimte en diepte in mijn werk te brengen en soms zijn de sensaties en emoties groter met een variatie van zwart en wit.

Ik kom uit België. Na 20 jaar in London (UK) gewoond te hebben, ben ik in 2020 verhuisd naar Oegstgeest.  Aarzel niet om contact met mij op te nemen als u meer wilt weten of mijn atelier wilt bezoeken.

Bedankt en tot snel. Louis Blondiau

bottom of page